DUYURULAR > BOYTAV 2011 YILI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI WOW BODRUM RESORT OTEL DE DÜZENLENDİ

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) Genel Kurulu WOW Bodrum Resort’e yapıldı.
    Genel Kurul divan heyetinin belirlenmesinin ardından, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
    Genel kurula Muğla Vali Yarımcısı Ahmet Ali Barış, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon, bazı belde belediye başkanları ve BOYTAV üyeleri katıldı. Genel kurulda konuşmaların öncesinde vakfın çalışmalarıyla ilgili Oğuz&Özay Tanıtım Ajansı tarafından bir sunum gerçekleştirildi.
    Genel kurulda konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yapılan tanıtım çalışmaları sonucunda Bodrum’a gelen turist sayısının arttığını belirterek her ülkede değişik tanıtım stratejileri uygulandığını açıkladı. Türkiye’nin ve dünyanın en huzurlu bölgesi Bodrum demekten gurur duyuyorum. Bunları nasıl yaptık. Sizlerle yaptık. Emniyet teşkilatımızla yapıyoruz, hükümetimizle yapıyoruz, devletimizin gücüyle yapıyoruz. BOYTAV olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.”dedi.
   Tanıtım  çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür eden Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise “Yapmamız gereken daha birçok çalışma var. Turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak gerek.
     Bodrum’u aylık 4 aylık turizm kenti olmaktan çıkarmamız lazım. Bunun içinde alternatif turizm çeşitlerini Bodrum’a getirmemiz lazım” dedi.
    Genel kurula katılanlar arasında yer alan Muğla Vali Yarımcısı Ahmet Ali Barış ise, “Ekonominin genel kuralı vardır. Çok iyi bir mal üretirsiniz, çok iyi bir ürününüz vardır ama hiç kimsenin bundan haberi yoksa o ürünün ekonomik anlamda değeri olmaz. Bodrum un tanıtımda başarıyı yakaladığına  ve bunu daha ileri noktalara götüreceğine inanıyorum” dedi.
     BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ise okuduğu faaliyet raporunda şu konulara değindi;
    “Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı 1996 yılında kurulmuştur.BOYTAV turizmle ilgili kurum,kuruluş ve işletmeleri aynı çatı altında toplayarak tanıtımın tek elden yapılmasını hedeflemektedir.
     BOYTAV’ın üyeleri Bodrum Kaymakamlığı,Bodrum Yarımadasında bulunan 11 Belediye Başkanlığı,Bodrum Ticaret Odası,Bodrum Deniz Ticaret Odası,Bodrum Esnaf Ve Sanatkarlar Odası,Bodrum Şoförler Odası,Bodrum Otelciler Derneği,Bodrum Denizciler Derneği,konaklama tesisleri,seyahat ve yat acenteleri,sağlık kuruluşları,yeme-içme ve eğlence tesisleridir.
 -BOYTAV’ın Misyonu
     Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı(BOYTAV)’ ın misyonu Bodrum’un sahip olduğu doğal,kültürel,tarihi ve turistik değerlerimizi turizmde sürdürülebilir gelişme içinde korumak,Bodrum’u ulusal ve uluslararası fuarlarda tanıtarak turist sayısı ve turizm gelirlerini arttırmaktır.
-BOYTAV’ın Stratejik Amaç Ve Hedefleri
1-Tarihi,doğal ve kültürel varlıklarımızı korumak,gelecek kuşaklara aktarmak ve turizmde sürdürülebilir gelişmeyi sağlamak.
2-Bodrum’u markalaştırarak turistler için bir çekim noktası haline getirmek.
3-Bodrum’a turist gönderen ülkenin özelliklerine göre tanıtım stratejileri belirlemek ve uygulamak.
4-Bodrum’u tanıtmak,Bodrum’a gelecek turist sayısını ve turizm gelirlerini arttırmak amacı ile ulusal ve uluslararası turizm fuarlarına katılmak.
5-Tanıtım sektöründeki tüm aktörlerle olumlu ilişkiler geliştirmek.
6-Bodrum da kültür ve sanat festivalleri düzenlemek.
-Bodrum’un   Tanıtılması
     Bir turizm destinasyonu (turizm bölgesi) sahip olduğu çeşitli turizm kaynakları ile turistleri çeken ve yoğun olarak turist ziyaretine ev sahipliği yapan birçok kurum ve kuruluşun sağladığı doğrudan veya dolaylı turizm hizmetlerinin bütününden oluşan bir üründür.
     Bir destinasyonun ulusal kalkınmaya faydası olabilmesi için uluslararası destinasyon olarak yapılandırılması,markalanması ve pazarlanması gerekmektedir.Şehirlerin marka haline getirilmesi söz konusu olduğunda,kentin tarihi,coğrafi,doğal,kültürel ve ekonomik özellikleri kullanılmaktadır.
     Destinasyon pazarlaması çalışmaları bölgeyi tanıtmak, istihdam yaratmak,gelir elde etmek ve turizm sektörü aracılığı ile toplumun refahını arttırmayı hedeflemektedir.Dünyada destinasyonlar arasında büyük bir rekabet bulunmaktadır.Tanıtımda doğru yönetim ve organizasyon yapısını kurmak başarının önemli bir anahtarıdır.
Bodrum’u tanıtmak amacı ile 2011 yılında 18,2012 Ocak-Nisan Döneminde 11 turizm fuarına katıldık.
-Boytav Tarafından Gerçekleştirilen Diğer Faaliyetler
1- Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapmış olduğumuz ortak çalışmalar sonucunda detayları faaliyet raporunda belirtilen,birçok ülkeden basın mensupları ve televizyon ekipleri Bodrum da ağırlanmış ve Bodrum la ilgili reklam değeri çok yüksek haberlerin yayınlanması sağlanmıştır.
2-Yunanistan Kültür ve Turizm Bakanı Bodrum da ağırlanarak Bodrum-Kos arasında yapılacak işbirliği konuları değerlendirildi.
3-Bodrum’un tarihi,kültürel ve doğal yapısını yansıtan Bodrum Logosu belirlendi ve kullanılmaya başlandı.
2012 yılından itibaren Bodrum Logosunu taşımayan hiçbir tanıtıcı yayın ve promosyon malzemesinin fuarlarda dağıtılmaması konusunda çalışmalar yapılmasına karar verildi.
4-Fuarlarda dağıtılan tanıtım malzemeleri.
Fuarlarda 70.000 adet Bodrum Yarımadası broşürü ve 35.000 adet konaklama tesislerine ait broşür olmak üzere toplam 105.000 adet broşür ve çeşitli promosyon malzemeleri dağıtıldı.
Ayrıca yapılan çekilişler sonucunda BOYTAV üyesi konaklama tesisleri tarafından fuar ziyaretçilerine 51 adet birer haftalık tatil hediye edildi.
5-Türkiye de en iyi tanıtım yapan kurum ödülü BOYTAV’a verildi.
Uluslararası turizm örgütü SKAL,2023 yılında dünya turizminde ilk beşte yer alması planlanan Türkiye yi bu hedefe ulaştırmak için çevre ve doğaya duyarlı turizm çeşitliliğine inanan,tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkan sürdürülebilir turizmin gerekliliğini yerine getirip kaliteyi ön plana çıkaran işletmeleri ve Türkiye yi en iyi tanıtan kurumları belirliyerek turizm oscarları olarak adlandırılan Skalite 2011 ödüllerini dağıttı.
142 aday arasında değerlendirme yapıldı.Üst düzey turizm yöneticisi olan Skal üyesi 980 kişi oy kullandı. Tanıtıma katkıda bulunan kampanya ve kurum katogorisinde Cumhurbaşkanlığı Ulusalarası Bisiklet Turu etkinliği ve Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı(BOYTAV) finalde yarıştı. Birinciliği Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı(BOYTAV) aldı.
3 yıl önce önümüze 3 hedef koymuştuk.
1-Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfının kurumsallaşması.
2-Bodrum ve ülkemiz turizminin gelişmesine katkı sağlayacak kişi ve kuruluşların BOYTAV bünyesine alınması.
3-Türkiye de en iyi Avrupa da ise önemli tanıtım kurumları arasında yer almayı hedefledik.
Hedeflerimize Tanıtma Genel Müdürümüz Sayın Cumhur Güven Taşbaşı,Sayın Valimiz Fatih Şahin,Sayın Kaymakamımız DR.Mehmet Gödekmerdan,Sayın Bodrum Belediyesi ve BOYTAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon,Değerli Belediye Başkanlarımız,Değerli Üyelerimiz ve Değerli Basın Mensuplarımız destekleriyle emin adımlarla yürüyoruz.”
Konuşmaların ardından BOYTAV’a yeni üye olan isimler okundu. Üye olan işletmeler şu isimlerden oluşuyor;
Yarımada Gazetesi/Hüseyin Anıl, Noa Hotels-Javalin/İlhan Açıkgöz, Akustik Tourism Center/Tolga Toprak, Caliente Bodrum Resort/K.Serdar Arpacı, Sedative Otel/Sedat Akdeniz, Director Tour/Çiğdem Demiralp, Emre Ltd./Mehmet Durmaz, Camelot Otel/Hacı Yıldırım, Güntop Ltd.Şti./Güneri Günaydın, Aegean Dream Resort/Yusuf Günaydın, Lemar Turizm/Levent Güner, Kartaca Tour/Fatih Günay, Ege Flora Turizm Aş.(Fink Bar,Fink Beach,Vanga) Acun Mert Özmen, Boser Turizm Ticaret Ve Gıda Ltd.Şti.(Kule Rock City&Mandalin Bar) / Atilla Serttaş, Naviga Yat Tur.,Dayı Gıda,Ilgın Otel/Rıza Karakaya, Otel Bağ Evleri/Hadi Türk
Yapılan konuşmaların ardından okunan faaliyet ve denetim raporları oylanarak kabul edildi. Oylama yapılan bir diğer konuda BOYTAV’a yeni üye talepleri oldu. BOYTAV’ın 2012 yılı tahmini bütçesinde gelirlerin 272 bin Türk lira öngörüldüğü açıklandı.
BOYTAV genel kurulunda vakfın çalışmalarına katkıda bulunanlara plaket verildi.