DUYURULAR > BOYTAV GENEL KURUL TOPLANTISI BODRUM GRAND YAZICI OTEL DE GERÇEKLEŞTİ

Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV), olağan genel kurul toplantısı Grand Yazıcı otelde gerçekleşti.  Genel Kurulda BOYTAV isminin BOTAV olarak değiştirilmesi ve 2014 yılı bütçesinin de 280 bin 500 lira olması oy birliği ile kabul edildi.
     Başlıca amaçları arasında Bodrum’un tarihi, kültürel ve turistik potansiyelini  geliştirmek, Bodrum’u yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmak ve bölgeye daha çok turist gelmesini sağlamak olan BOYTAV (Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı) 18.  Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.  Genel kurul toplantısına Bodrum kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan,BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon,BODTO (Bodrum Ticaret Odası Başkanı) Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz,Bodrum Otelciler Derneği Başkanı H.Halil Özyurt, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu olmak üzere Yarımadada faaliyet gösteren ve BOYTAV üyesi olan çok sayıda  kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
     BOYTAV’ın 22 maddelik olağan genel kurulunda ilk olarak Divan Heyeti oluşturuldu ve Divan Heyeti başkanlığına da Flora Otel sahibi Ahmet Biçer getirildi.Olağan genel kurulunun açılış konuşmasını BOYTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar yaptı.Bayraktar konuşmasında ağırlıklı olarak BOYTAV’ın stratejik amaç ve hedefleri konusuna değindi. Genel kurulda 2013 faaliyet raporunun okunmasının ardından gelen bir önerge ile kısa adı BOYTAV olan vakfın adının BOTAV olarak değiştirilmesi oy birliği ile karara bağlandı.
Çark Devrini Alarak Dönmeye Başladı…
    Daha sonra söz alan BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon, her geçen gün vakıf olarak büyümekten son derece mutlu olduklarını ve Türkiye geneline bakıldığında turizm konusunda kendisini bu denli tanıtan başka bir destinasyon olmadığını dile getirdi. Kocadon konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum gibi turizm fuarlarında kendini bu kadar aktif tanıtan, alternatif pazarlar arayan başka hiçbir bölgenin olmadığını hepimiz biliyoruz. Peki bunu biz neden yapıyoruz? Çünkü biz bir şey biliyoruz ; bizim birinci geçim kaynağımız turizmdir.Havalimanına inen bir turist, taksicisinden,dolmuşçusundan,otelcisinden,teknecisinden,acentacısına kadar hepimiz bir zincirin halkaları gibi para kazanmak istiyoruz. Onun için de sürdürülebilir bir turizm için  Bodrum’un tarihi ve kültürel değerlerini koruyarakBodrum'u tanıtmaya çalışıyoruz.Çünkü insanlar merak ettikleri yerlere gidiyorlar. Bodrum hep turizm sezonlarını zararsız kapatıyor. Niye? Çünkü biz hem markalaşmada, hem sürdürülebilir turizmde BOTAV olarak büyük çabalar sarf ediyoruz. Özellikle arka arkaya aldığımız ödüller çok önemli. Sokakları görüyorsunuz Uzak Doğu dan gelen turistlerle dolu. Çark Devrini alarak dönmeye başladı. Biz bazen kendimizin farkına varamıyoruz.  Farkımıza varalım. Bu başarılarda esas kahramanlar perde arkasında olanlardır, sizlersiniz.  Huzur ve güven olmazsa bu ödülleri alamayız.”
   BOTAV Başkanı Mehmet Kocadon,Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliğinin tanıtıma destek verdiğini  fakat Muğla’nın büyükşehir olması nedeni ile O birimin ve belde belediyelerin kapatıldığı açıkladı. Kocadon “Biz Bodrum Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız.Bodrum’un tanıtılmasına herkesin el birliği ile destek olması gerekir.Milas’ta bulunan hava alanının TAV tarafından iyi rakamlara alınmış olması çok güzel. Onlarda sürekli olarak yaz kış demeden bu alana uçuşlar indirecekler.Pastadan pay alan tüm oyuncuların burada olmasını bekliyorum” dedi.
     Bodrum  Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum’u en etkili tanıtım yollarından birinin beldeden memnun ayrılan turistler olduğunu söyledi.“ Bodrum’a gelerek buradan memnun ayrılan turistlerin yaptığı tanıtım çok önemlidir. Onun için buradaki esnaflarımıza otelcilerimize sivil toplum kuruluşlarımıza çok büyük iş düşmektedir. BOYTAV geçtiğimiz yıllarda tanıtımda gerçekten büyük mesafeler kat etti ve büyük başarılar aldı. Sanıyorum geçen sene en iyi tanıtım yapan kuruluş seçildi. Cumhurbaşkanlığıyla finale kaldı ve orada da birinciliği kazandı buda çok önemli bir gelişme diye düşünüyorum. Yarın ilçemizde iki tane büyük etkinlik başlıyor. Bunlardan bir tanesi Türkiye Yelken Federasyonunun her yıl yaptığı ve Türkiye şampiyonasının bir ayağı olan 4. Bölge Yarışları. Buraya çok sayıda yelkenci gelecek. Buda bizim için çok önemli bir tanıtım olacak. Her yıl gelen bu yarışmacıların sayısı artmaktadır. Diğeri ise 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet yarışları. Bu yarışlar Bodrum’un tanıtımı için çok önemli. Bu etkinliklerle ilgili hazırlıklarımızı da tamamladık” diyerek bitirdi.
BOTAV’ın 2014 Tahmini Bütçesi 280 Bin 500 Lira  Oldu
    Olağan Genel Kuruldaki gündem maddeleri arasında yer alan 2014 bütçesinin belirlenmesi maddesinde BOTAV’ın  2014 yılı bütçesi 280 bin 500 Lira olarak  oy birliği ile onaylandı. Bütçe görüşmeleri sırasında bazı üyelerin 280 bin 500 liranın faaliyetler için yeterli olmayacağını belirtmelerinin ardından özellikle aidatlarını ödemeyen veya geciktiren üyeler ile ilgili işlem yapılması da talep edildi.  Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından BOTAV üyesi olup kapanan belde belediyeleri ayrıca aidatlarını ödemeyen ve faaliyetleri sonlanan işletmelerin üyelikten çıkarılması da oy birliği ile onaylandı. BOTAV’ın Tanıtım Komitesi tarafından belirlenen bütçenin güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan  Divan Başkanı ve Turizmci Ahmet Biçer’in  yıllık aidatların kurumlar için 10 bin TL, işletmeler için de 2 bin 500 lira olarak belirlenmesi ile ilgili önergeyi BOTAV üyelerinin oylarına sunmasının ardından oy birliği ile kabul edildi.Ayrıca Eski dönemlere ait aidat borcu bulunan üyelerin bir an önce bu borçları kapatması gerektiğine vurgu yapılırken normal aidatların ait oldukları dönemin  1 Eylül’ne kadar  ödememesi durumunda  gecikme faizi ile Kurumların 11.000 TL İşletmelerin ise 2.750 TL  ödemeleri  oy birliği ile kabul edildi.  BOTAV Olağan Genel Kurulunda söz alan bazı işletme sahipleri söz konusu bütçe ve aidat rakamları ile iyi bir tanıtım yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çektiler. Konuşmacılar BOTAV’ın bir an önce üye sayısını çoğaltarak gelir arttırıcı önlemler alınması gerektiğini ifade ettiler.
   Gelir arttırıcı konuşmaların yapıldığı genel kurulda Bodrum Belediyesi ve BOTAV başkanı Mehmet Kocadon, TAV’ın ve Marinaların da BOTAV’a üye olması için verilen önergeye destek verdi. Kocadon “Biz bunca zamandır kendi yağımızda kavruluyoruz. Tekrar söylüyorum Bodrum pastasından pay alan her kurum ve kuruluş taşın altına elini sokmalı” derken AVM’lerin neden üye yapılmadığı sorusuna ise “ AVM’ler  Türkiye’de bu tür vakıf ve kurumlara pek üye olmuyorlar. Onlar daha çok proje bazında destek olmayı tercih ediyorlar” dedi.
8 Yeni İşletmenin BOTAV Üyeliği Kabul Edildi…
BOTAV’a üyelik başvurusunda bulunan 8 işletmenin başvurusu değerlendirilerek oylamaya sunuldu. BOTAV üyeliğine kabul edilen bu işletmeler sırasıyla  Dragut Point South and North Otel, Voyage Bodrum Bardakçı, Kriss Otel, Bendis Otel, Aras Pansiyon, Zest Exclusive, Golden Savoy, Thor Luxury oldu.
    BOTAV Olağan genel Kurulunda 2014 dönemi yönetim kurulu belirlenmesi sırasında blok bir liste önerge ile üyelerin oylarına sunuldu.
Bodrum Tanıtma Vakfı Yeni Yönetim Kurulu :
Bodrum Kaymakamı DR.Mehmet Gödekmerdan
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon
BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon
DTO Başkanı Gündüz Nalbantoğlu
BODER Başkanı H.Halil Özyurt
Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz
Sianji Gardens of Babylon Otel Sahibi Recai Çakır
Flora Otel sahibi Ahmet Biçer
Club Armania sahibi Behlül Yıldırım.
Denetleme Kurulu
Kriss Hotel işletmecisi Sedat Balıkçı
Mandalinci Stüdyoları sahibi Fatih Işıksoy
Parkım Ayaz Otel sahibi Mehmet Ayaz
     Bodrum Tanıtma Vakfı tarafından Vakfa bugüne dek hizmet veren ve emeği geçen eski başkanlara ve Vakıf çalışmalarına destek sağlayan kurumlara birer plaket verildi. Plaket alanlar  BOTAV kurucu üyelerinden Recai Çakır, Şahin Ali Birer,Bodrum Eski Kaymakamı Uğur Boran ve Bodrum Eski Belediye Başkanı Mazlum Ağan plaketlerini Kaymakam Gödekmerdan’dan teslim alırken,Bodrum eski Kaymakamı Cumhur Güven Taşbaşı’nın plaketini Alptekin Polat teslim aldı. Vakfa destek veren kurumlara plaketlerini ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon verdi.  Destek veren kurumlar arasından Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez ve Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ve Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan’a plaketlerini takdim etti. Muğla Valisi Hakan Güvençer’in plaketini de Gödekmerdan teslim aldı.

Plaket töreninin ardından bir konuşma yapan BOTAV kurucu üyelerinden, Sianji Gardens of Babylon Otel sahibi Recai Çakır, 1996 yılında 15 otel işletmecisinin girişimiyle kurulan Bodrum Tanıtma Vakfı’nın bugün geldiği aşamayı görmekten çok mutlu olduğunu ifade etti. Çakır, “Bugün 96 üyemiz var. Bu yeterli değil ancak çok sevindirici. Özellikle Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’un yönetime gelmesiyle vakıf, büyük bir ivme kazandı. Şimdiyse, Bodrum Belediyesi 10 beldenin daha yükünü taşıyacak. Sorunlar büyük. Allah O’na güç ve kuvvet versin. Bundan sonra, Bodrum için daha fazla neler yapabileceğimizi düşünmemiz lazım. Öncelikle 12 ay turizmi hedeflememiz gerekiyor. Alınacak çok yolumuz var” diye konuştu.

Dilek ve temennilerden sonra Genel Kurul toplantısı sona erdi.